Mailbox etc

Service-senteret som forenkler hverdagen din

Rapporter

RapporterStudenter og profesjonelle må skrive en del rapporter. Flere av disse bør trykkes på papir av god kvalitet og få en solid innbinding, slik at de etterlater et best mulig inntrykk. Hos oss kan du velge mellom ryggstift, liminnbinding og spiralinnbinding for din rapport.

 

Mail Boxes Etc guider deg gjennom rapport-prosessen

 

Hvordan skrive en profesjonell rapport?

Vi anbefaler deg å følge disse 10 stegene når du skal skrive en rapport.

1.    Vær helt klar på temaet for rapporten

Allerede før du starter undersøkelsene for rapporten bør du ha en klar formening om hvilket tema den skal dreie seg om.

2.    Research, research

Gjør grundige undersøkelser og før alle notater på samme sted. Få med all relevant informasjon uten å miste fokuset på hovedtemaet.

Rapporter3.    Hierarkisk oversikt

Sett opp en hierarkisk oversikt med hovedkategorier og underkategorier. Da får du både ryddet opp i eget hode og skrevet en ryddig rapport.

4.    Fordeler og ulemper

Tenk gjennom fordeler og ulemper ved prosessen du skriver om for å få idéer til temaer for rapporten.

5.    Tekniske ord og uttrykk

En rapport er et av få steder hvor faguttrykk og teknisk sjargong foretrekkes fremfor enklere og mer muntlige fremstillinger. Vis at du behersker fagterminologien.

6.    Se på tidligere rapporter

Før du begynner å skrive rapporten lønner det seg å samle sammen det du kan få tak i av tidligere rapporter og referanser angående temaet. Det er ingen grunn til å finne opp hjulet på nytt, men heller ingen grunn til å skrive om nøyaktig samme tema enda en gang.

7.    Kategorisér

Nå som du har samlet alle relevante data er det tid for å kategorisere dem under passende overskrifter.

8.    Riktige fontstørrelser

Dersom ikke annet er spesifisert anbefaler vi å holde fontstørrelsen for teksten på 12 og overskrifter rundt 14-16. Det gjør innholdet lett å lese, samtidig som at det ikke tar opp for stor plass.

9.    Illustrasjoner

Lag dine egne illustrasjoner eller finn bilder og illustrasjoner som det er fritt frem å bruke i Google. Gå inn på bildesøk, søkeverktøy, brukerrettigheter, og velg bilder som er merket for gjenbruk.

10. Fysisk kopi

Når rapporten er ferdig skrevet og trygt lagret (sørg for å ha en kopi i skylagringstjenester som for eksempel Google Drive eller Dropbox) er tiden inne for å trykke opp ett eller flere fysiske eksemplarer.

 

Ta turen innom Mail Boxes Etc med din rapport, så sørger vi for et profesjonelt resultat.

 

Kontakt oss

Bruk kontaktskjemaet til høyre på siden, send rapporten på e-post eller ta en telefon til 22 40 29 60 for å avtale trykking av din rapport.